Visie

Wij zijn dit bedrijf gestart met een visie op de advocatuur en het notariaat: een verlangen deze juridische wereld iets te veranderen.

  1. Advocaten en notarissen werken vaak langdurig te lang en te hard. Opzich kan hard werken geen kwaad, maar bij alles waar 'te' voor staat gaat het fout. Steeds meer jonge mensen in ons vak krijgen een burn-out. Le Tableau wil een bijdrage leveren aan de flexibilisering van het werk in de advocatuur en het notariaat door middel van het aanbieden van hoogwaardig gekwalificeerde interim advocaten en kandidaat-notarissen. Permanente stress is niet nodig.
  2. Het werken in de advocatuur en het notariaat kan en moet projectmatiger ingericht worden. Al was het maar omdat cliënten meer shoppen en niet altijd met al hun zaken bij een vast kantoor komen. De bezetting kan daardoor niet steeds 100% zijn, dat is te kostbaar. Voor projecten zal er extra hulp ingeroepen moeten worden en binnen kantoor zal men projectmatiger moeten leren werken.
  3. Wij hebben in de afgelopen jaren vaak zwangerschapsverlof opgevangen. Degene die terugkomt is blij ‘haar kast’ weer in één geheel weer aan te treffen en niet verspreid over verschillende waarnemers op kantoor. Het voordeel is dat de praktijk ook weer sneller loopt en niet eerst weer opgebouwd hoeft te worden.
  4. Soms is er geen mogelijkheid om een eigen advocaat of notaris voor een secondment bij een cliënt te plaatsten. Toch zeg je niet graag ‘nee’ op zo’n verzoek. Wij vangen de interne kandidaat op of u kunt via ons een advocaat bij uw cliënt laten plaatsten.
© 2005-2024 Le Tableau. Alle rechten voorbehouden.