Smeuïge perikelen in nieuwe roman Zondeval aan de Zuidas

Onderstaand artikel verscheen op 8 september jl. op de website van advocatie.nl

Uitreiking Zondeval aan de Zuidas 2

Herkenbare taferelen voor Zuidas-juristen – mét een knipoog – en tegelijkertijd voor de leek een smeuïg inkijkje in de Zuidas-advocatuur. Dat biedt het nieuwe boek ‘Zondeval aan de Zuidas’, de deze week verschenen debuutroman van Christ’l Dullaert. Advocatie geeft tien exemplaren weg.

Op de foto: Christ’l Dullaert (links) reikte onder toeziend oog van moderator Casper Schouten het eerste exemplaar uit aan auteur Vonne van der Meer (rechts, o.a. ‘Eilandgasten’ en ‘Lillehammer’). Foto: Ricardo van de Bor. 

In het luchtig geschreven Zondeval aan de Zuidas volgen we Karina van Amerongen: weduwe, workaholic, topadvocaat en partner bij een van de grootste advocatenkantoren aan de Zuidas. Als een belangrijke nieuwe cliënt niet alleen juridisch, maar ook spiritueel advies van haar vraagt – en zij dit ook daadwerkelijk geeft –, begint haar hele bestaan te verschuiven. Kan zij wel overeind blijven in het ambitieuze en competitieve kantoorklimaat?

Zondeval aan de Zuidas is niet het eerste boek, maar wel de eerste fictieroman van Christ’l Dullaert, directeur van ‘uitzendbureau’ voor advocaten Le Tableau en voormalig columnist van Advocatie. Eerder schreef ze onder meer ‘Yoga in je Toga’ en ‘De (pro)actieve patroon’, waarvan net een derde, herziene druk is verschenen.

In haar romandebuut is Dullaert er knap in geslaagd een compact plot te smeden, waarin naast hoofdrolspeelster Karina een handvol centrale personages de gebeurtenissen bepaalt. Sommige stereotypen van de Zuidas worden lekker vet aangezet – en andere clichés juist ontkracht –, maar dit alles zonder de beroepsgroep zelf te bespotten. Intussen speelt het verhaal zich zeker niet alleen aan de Zuidas af; Dullaert neemt de lezer evengoed mee naar haar favoriete ‘kroegen, kerken en spelonken’, ofwel haar favoriete plekjes in Amsterdam.

De roman werd dinsdag gepresenteerd aan de Zuidas; schrijfster Vonne van der Meer nam het eerste exemplaar in ontvangst. Speciaal voor trouwe Advocatie-lezers heeft de redactie een stapeltje exemplaren van Zondeval aan de Zuidas klaarliggen. 

Update 10/9 Ebbo Haantjes (SDU) en Yu Lian de Bakker (SVP PVH EUrope) dede de loting: er worden exemplaren opgestuurd naar de volgende winnaars:

Jeffrey Koenecke
Margot van Olden
Paul van Appeven 
Alexandra van Lier
Mariska Kamta
Rutger Noordermeer
Amber Willemsen
Michiel van Lieshout
Kristel van der Elzen
Dick Poerink

Christ'l Dullaert

Christ'l Dullaert

Christ'l is Partner van Le Tableau BV, meer dan 15 jaar gespecialiseerd in tijdelijke plaatsingen van advocaten en kandidaat-notarissen.

© 2005-2022 Le Tableau. Alle rechten voorbehouden.