Gouden Zandlopers 2018

Niet één, niet twee, maar drie jonge advocaten – van AKD, Allen & Overy en Kennedy Van der Laan – zijn bij de Gouden Zandlopers 2018 gebombardeerd tot Young Talent. Verder mag Sigrid Hemels van Allen & Overy zich de beste professional support lawyer noemen, en in de categorie Best Dressed Lawyer koos de jury een winnaar én een winnares: Louisa Engels (Pels Rijcken) en Murteza Fakiri (Fakiri & Van Beuningen).
Het was voor de jury zo moeilijk om een keuze te maken gebaseerd op de aanmeldingen van jong talent in de advocatuur, dat drie genomineerden zich vlak voor de uitreiking in Amsterdam nog eens persoonlijk mochten komen voorstellen. Maar ook hierna was de keuze onmogelijk, gaf juryvoorzitter Christ’l Dullaert aan tegenover presentator Harm Edens.
Dus namen Samuel Garcia Nelen (Allen & Overy, promoveert naast zijn werk als advocaat), David Molenaar (AKD, spin in het web bij moeilijke M&A-transacties) en Martijn Loth (Kennedy Van der Laan, advocaat met programmeerervaring bouwt programma’s voor cliënten) alle drie een Gouden Zandloper in ontvangst. Dat is niet alles: ook kregen ze voor een week een gloednieuw Jaguar-model mee naar huis.

Gouden zandlopers 1

- Young Talents: v.l.n.r. Samuel Garcia Nelen, David Molenaar en Martijn Loth 

 

Beste professional support lawyer: Sigrid Hemels  

 Een goede professional support lawyer kenmerkt zich volgens de jury door bijzondere kwaliteiten en actieve bijdragen aan projecten. Uit de nominaties voor deze categorie sprong Sigrid Hemels van Allen & Overy er voor de jury bovenuit. Uit de nominatie van het kantoor: ‘Sigrid vervult als professional support lawyer een zeer relevante functie binnen ons fiscale team. Ze is onder meer veelvuldig betrokken aan de achterkant van complexe transacties en vraagstukken, onder andere in het kader van publieke en private M&A-transacties en private equity structuren. Daar waar het ingewikkeld wordt, of het terrein onontgonnen is, weet ze waarde toe te voegen met een volledig objectieve houding en heldere analyses.’

Daar heeft de jury bewondering voor, evenals voor haar brede inzetbaarheid. Want Hemels is ook parttime hoogleraar Belastingrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en bekleedt daarnaast bestuurlijke functies bij het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, het Prins Bernard Fonds en het Amsterdam Museum. “Een support lawyer is eigenlijk een vakgek,” zegt Hemels bij het aannemen van de prijs. “Ik ben fiscalist, en tegelijkertijd het bureau ‘rare en ingewikkelde zaken’. Ik zoek de meest complexe zaken uit, en ik krijg er nog voor betaald ook.” Een goede professional support lawyer kenmerkt zich volgens de jury door bijzondere kwaliteiten en actieve bijdragen aan projecten. Uit de nominaties voor deze categorie sprong Sigrid Hemels van Allen & Overy er voor de jury bovenuit. Uit de nominatie van het kantoor: ‘Sigrid vervult als professional support lawyer een zeer relevante functie binnen ons fiscale team. Ze is onder meer veelvuldig betrokken aan de achterkant van complexe transacties en vraagstukken, onder andere in het kader van publieke en private M&A-transacties en private equity structuren. Daar waar het ingewikkeld wordt, of het terrein onontgonnen is, weet ze waarde toe te voegen met een volledig objectieve houding en heldere analyses.’

Gouden zandlopers 2

 

‘Modieus, sprankelend en toch zakelijk’ 
Nog een nieuwe Gouden Zandloper-categorie: die voor de best geklede advocaat van Nederland. De jury besloot zowel een man als een vrouw te belonen voor een duidelijk uitgesproken, eigen stijl. Naast een Gouden Zandloper winnen zij ook een nieuwe outfit van Misura. Murteza Fakiri kleedt zich volgens zijn nominatie uniek, in een stijl die ‘jong, creatief en een beetje stout’ is. ‘De kledingkeuze van Murteza weerspiegelt zijn karakter, ook jong, creatief in zaken... en een beetje stout tegenover de rechter,’ zegt de jury. 

De kledingstijl van Pels Rijcken-advocaat Louisa Engels is volgens de nominatie ‘modieus, vrouwelijk, sprankelend, ieder seizoen anders en toch altijd zakelijk en passend voor de gelegenheid. Zij laat zien dat kantoorkleding niet formeel, te degelijk of ouderwets hoeft te zijn. Het is bijna zonde dat zij in de rechtbank haar toga aan moet, maar gelukkig procedeert zij ook regelmatig bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw.’ “Het is misschien niet de meest inhoudelijke prijs, maar ik vind het wel de leukste prijs,” aldus de winnares. “Ik bedank mijn collega’s voor hun waardering.”

Gouden zandlopers 3

Artikel: http://www.advocatie.nl/gouden-zandlopers-voor-drie-jonge-talentvolle-advocaten-en-twee-stijliconen

Foto's: Joris Telders 

Christ'l Dullaert

Christ'l Dullaert

Christ'l is Partner van Le Tableau BV, meer dan 15 jaar gespecialiseerd in tijdelijke plaatsingen van advocaten en kandidaat-notarissen.

© 2005-2021 Le Tableau. Alle rechten voorbehouden.