Patroon van het Jaar Verkiezing 2017

De verkiezingen voor de Patroon van het Jaar 2017 gaan weer van start. Deze verkiezingen worden samen met de Stichting Jonge Balie Nederland georganiseerd.

Jury voorzitter

De jury gaat, onder leiding van voorzitter Christ’l Dullaert, gesprekken met een selectie van de genomineerde patroons aan. Op deze wijze is de uiteindelijk winnaar niet bij 'popular vote' gekozen, maar op basis van een geanonimiseerde inhoudelijke beoordeling door de jury. De prijs wordt tijdens het Jonge Balie congres uitgereikt.

De volledige jury bestaat uit:

• Mevrouw drs. mr. Christ’l Dullaert, juryvoorzitter en directeur Le Tableau BV te

Amsterdam

• Mevrouw mr. Monique van de Griendt, directeur Dialogue BV te Bussum

• De heer mr. Frans Knüppe, advocaat/partner Dirkzwager advocaten & notarissen te

Arnhem, lid van de Algemene Raad van de NOvA

• De heer mr. Raymond Arnoldus, patroon van het jaar 2016 en advocaat en curator bij

Bierens Incasso Advocaten te Amsterdam

• De heer mr. Werner Altenaar, voorzitter Stichting Jonge Balie Nederland en advocaat bij

Marxman Advocaten te Amersfoort

• Mevrouw mr. Marie-Cécile Kathmann, bestuurslid (portefeuille PR) Stichting Jonge Balie

Nederland en advocaat bij Ten Holter Noordam Advocaten te Rotterdam

• De heer mr. Tjerk Sigterman, voorzitter Jonge Balie Amsterdam en advocaat bij Vondst

Advocaten te Amsterdam

 

Waar moet de patroon van het jaar aan voldoen?

Een goede patroon beschikt over een groot aantal vaardigheden en competenties. Naast uitstekende mondelinge- en schriftelijke communicatieve vaardigheden is het vermogen om adequaat feedback te geven onontbeerlijk. De patroon is integer, stressbestendig en toont betrokkenheid bij de beroepsopleiding van de stagiaire. Vanzelfsprekend heeft een goed patroon een eigen beeld over de inhoudelijke ontwikkeling van het vak en de ontwikkeling van de stagiaire tot een goede advocaat. 

Stagiaires en medewerkers (1e, 2e of 3e jaars) die in dit profiel hun patroon herkennen, kunnen vanaf vandaag hun patroon nomineren voor de titel Patroon van het Jaar via de site www.patroonvanhetjaar.nl. De sluitingsdatum is 1 oktober 2017.

De Patroon van het Jaar is een initiatief van Prof. mr. C.E. (Edgar) du Perron, in zijn functie als decaan en professor van de Universiteit van Amsterdam, nu Raadsheer in de Hoge Raad en Drs. mr. Christ’l Dullaert van Le Tableau BV (bureau voor interim advocaten en notarissen) en is in 2008 voor het eerst georganiseerd.

Dit jaar zullen de verkiezingen worden georganiseerd door Le Tableau en Dialogue.

Voor vragen

Carole Huntjens, Dialogue BV, T 035 5411844, E chuntjens@dialoguebv.nl Merel Vermorken, Le Tableau BV, T 020 5237600, E info@letableau.nl

Christ'l Dullaert

Christ'l Dullaert

Christ'l is Partner van Le Tableau BV, meer dan 15 jaar gespecialiseerd in tijdelijke plaatsingen van advocaten en kandidaat-notarissen.

© 2005-2021 Le Tableau. Alle rechten voorbehouden.